BTW

Fiscale vertegenwoordiging

Video afspelen

Buitenlandse ondernemingen kunnen in Nederland een fiscaal vertegenwoordiger aanstellen die douane en btw-aspecten voor hun afhandelen. Voor sommige leveringen zijn deze buitenlandse ondernemingen zelfs verplicht om een fiscaal vertegenwoordiger aan te stellen. Als fiscaal vertegenwoordiger ondersteunen wij bij alle Nederlandse btw formaliteiten en dragen wij zorg voor het indienen van de btw en overige aanverwante aangiften.

LvH Services B.V.

Als dochteronderneming van Londen & van Holland Registeraccountants en Belastingadviseurs focust LvH Services B.V. zich voornamelijk op het aanbieden van fiscale vertegenwoordiging. Daarnaast kunnen wij u tevens adviseren inzake overige indirecte belastingen. Onze activiteiten bestaan onder andere uit:

Artikel 23 vergunning

Een van de voornaamste voordelen van het aanstellen van een fiscaal vertegenwoordiger is de mogelijkheid tot aanvraag van de artikel 23 vergunning. Door deze vergunning wordt de invoer-btw verschoven van de inklaring bij de douane naar de reguliere btw aangifte. In de aangifte kan de verschuldigde invoer-btw direct weer als voorbelasting worden teruggevraagd. De artikel 23 vergunning resulteert hierbij in een cashflow voordeel. Indien de goederen voor btw belaste activiteiten worden gebruikt, is geen btw verschuldigd over de invoer.

Varianten van fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging bestaat in 2 smaken, namelijk een algehele fiscale vertegenwoordiging en een beperkte vertegenwoordiging. Bij LvH Services B.V. bieden we beide vormen van fiscale vertegenwoordiging aan. Voor de algehele fiscale vertegenwoordiging treden wij op voor alle btw- relevante handelingen van uw onderneming, vanaf het verkrijging van uw btw-nummer tot het indienen van btw aangiften, ICP-aangiften en eventuele Intrastat verplichtingen. Met beperkte
vertegenwoordiging regelen wij de invoer en de daaropvolgende levering voor u. Voor toepassing van alleen deze handeling kan uw eigen btw-nummer achterwegen blijven en hoeft u zich niet te registreren voor btw doeleinden. Zijn er andere belastbare handelingen in Nederland, dan is een btw-registratie vereist. Ook in dat geval kunnen wij u assisteren.

Zekerheidsstelling

De Belastingdienst wenst een (bank)garantie indien gebruik wordt gemaakt van een fiscaal vertegenwoordiger. De hoogte van de garantie wordt gesteld op 5% van de maandelijks verwachte verschuldigde belasting en is gemaximaliseerd tot € 100.000 voor bulkgoederen, halffabricaten en productiemiddelen. Voor overige goederen en diensten geldt een maximum van € 500.000

Bent u op zoek naar fiscale vertegenwoordiging of bent u van plan om binnenkort via Nederland te handelen en wenst u daarbij ondersteuning? Deel uw contactgegevens en wij nemen spoedig met u contact op.

Meer informatie nodig van één van onze specialisten?

Bekijk ook deze
diensten

Inschrijven Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze fiscale en economische tricks and tips?
Schrijf je dan hier in om onze nieuwsbrief te ontvangen.